Αθανάσιος Παπαγεωργάκης

Δικηγόρος

Δικηγόρος Επισκέπτης Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοηθικής» της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης

Ο Θάνος Παπαγεωργάκης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με Μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.A) Κοινοτικού και Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του  Πανεπιστημίου LILLE II Γαλλίας. Είναι εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο  Αθηνών από το 1999 ως και στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο. Έχει διατελέσει συνεργάτης του Δικηγορικού Γραφείου του Καθηγητού κ. Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη καθώς και  δικηγόρος στην  Διεύθυνση Δικαστικού της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.  Έχει  χειριστεί  πληθώρα υποθέσεων Αστικού, Ποινικού και Εμπορικού Δικαίου καθώς και υποθέσεις επί τραπεζικών και χρηματοοικονομικών ζητημάτων.

Ο Θάνος έχει μακρά εμπειρία στο ιατρικό δίκαιο και είναι Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Ομίλου ΥΓΕΙΑ της Hellenic Healthcare Group (HHG). Είναι  Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων  των «ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.» και  «ΜΗΤΕΡΑ Α.Ε.». Επίσης, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ιδιωτικής Κλινικής «HYGEIA HOSPITAL TIRANA».

Είναι επισκέπτης Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ» της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει διατελέσει Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου στο «Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών» στην Ελλάδα, παράρτημα του Γαλλικού Ανώτατου Ινστιτούτου CEDS.

Ως ομιλητής έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό Ημερίδων και Συνεδρίων με θέματα κυρίως ιατρονομικού χαρακτήρα και έχει συντάξει πολλές γνωμοδοτήσεις. Έχει πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων και διαλέξεων στο Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού  Εμπορίου (Κ.Α.ΕΛ.Ε) σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Θάνος έχει δημοσιεύσει πληθώρα νομικών άρθρων στον «Συνήγορο», στην «Ποινική Δικαιοσύνη», στην «Έμφαση» και αρθρογραφεί σε ενημερωτικούς διαδικτυακούς ιστοτόπους επί νομικών ζητημάτων επικαιρότητας.

Τέλος έχει διατελέσει αιρετός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Νομικών Ελλάδος, με συμμετοχή και εκπροσώπηση σε πολλά συνέδρια στο εξωτερικό.

Social Share