Αικατερίνη Τσαλαμπούνη

Αναπλ. Καθηγήτρια στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο «Καινή Διαθήκη, Ερμηνεία, Θεολογία και Ιστορία Χρόνων»

Αναπλ. Καθηγήτρια στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο «Καινή Διαθήκη, Ερμηνεία, Θεολογία και Ιστορία Χρόνων»

Η Αικατερίνη Τσαλαμπούνη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο «Καινή Διαθήκη: Ερμηνεία, Θεολογία και Ιστορία των Χρόνων». Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Το 1999 έλαβε το διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ με τη διδακτορική διατριβή «Η Μακεδονία στην εποχή της Καινής Διαθήκης». Είναι μέλος διαφόρων ακαδημαϊκών εταιριών, όπως της Society of Biblical Literature, της European Association of Biblical Theology, και του Colloquium Paulinum. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σχετικές με ερμηνευτικά και θεολογικά ζητήματα της Καινής Διαθήκης καθώς και για την ιστορία της εποχής της. Κάποιες από αυτές είναι: Η Μακεδονία στην εποχή της Καινής Διαθήκης (2002), Οικολογία και Καινή Διαθήκη: Μέθοδος και ερμηνευτικά παραδείγματα (2013), Sola Scriptura: A Greek-Orthodox Perspective (2019) κ.ά.

Social Share