Ανδρέας Χ. Λάζαρης

Ο Ανδρέας Χ. Λάζαρης  σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτορας του ιδίου πανεπιστημίου. Είναι Ιστοπαθολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή  του Ε.Κ.Π.Α. στο γνωστικό αντικείμενο «Παθολογική Ανατομική».

Εργάζεται στο Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ-«Λαϊκό» ΓΝΑ και, ανάμεσα στα άλλα καθήκοντά του, διετέλεσε υπεύθυνος της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Εργαστηρίου επί 20ετία και Διευθυντής του Εργαστηρίου επί τριετία.

Περί τις 300 επιστημονικές μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε  διεθνή κυρίως ιατρικά περιοδικά, με περί τις 7.400 αναφορές της διεθνούς βιβλιογραφίας σε αυτές. Το συγγραφικό-ερευνητικό του έργο αναφέρεται πρωτίστως σε προγνωστικούς-προβλεπτικούς καρκινικούς δείκτες. Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται η Ουρογεννητική Παθολογική Ανατομική (εκδότης του συγγράμματος “Clinical Genitourinary Pathology: a Case-Based Learning Approach”, SPRINGER 2018)    αλλά και η σύγχρονη Ιατρική Εκπαίδευση. Στο τελευταίο πεδίο, έχει συντονίσει επιτυχώς διεθνές τριετές πρόγραμμα δόμησης ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας Ιστοπαθολογίας (www.hiponproject.eu), με την υποστήριξη και συγχρηματοδότηση του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «Η Ιατρική Μέσα από το Μικροσκόπιο» μέσω του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.-ΕΚΠΑ.H εν γένει εκπαιδευτική του δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από προσπάθεια εναρμόνισης του ακαδημαϊκού και του βιωματικού τρόπου διδασκαλίας και, εν πολλοίς, έχει αποτυπωθεί στο κανάλι του YouTube « Ανδρέας Χ. Λάζαρης : ΙΣΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ».

Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών και έχει λάβει μέρος ως προσκεκλημένος εκπαιδευτής σε άφθονες επιστημονικές εκδηλώσεις.

 

 

Social Share